Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Οι βουλευτές μας θα πάρουν μισθό πάνω από 10.000 ευρώ

MADATA.GR
http://www.madata.gr

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει την επιβολή νέων φόρων από το Σεπτέμβριο, οι βουλευτές μας ετοιμάζονται διά της πλαγίας οδού να αυξήσουν κατά πολύ το μισθό τους, ο οποίος θα ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ!

Εντός της εβδομάδας οι εκπρόσωποι του έθνους θα ψηφίσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, διάταξη η οποία θα προβλέπει αυξήσεις έως και 80% στους εν ενεργεία και συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, σύμφωνα με απόφαση του Μισθοδικείου.

Τι σχέση έχει η αύξηση του μισθού των δικαστικών με αυτή του βουλευτή; Βάσει του Συντάγματος, οι απολαβές των βουλευτών θα πρέπει να είναι ανάλογες με αυτές των ανώτατων δικαστικών λειτουργών. Οσα παίρνουν οι μεν, θα πρέπει να παίρνουν και οι δε.

Οι εθνοπατέρες μας όμως, για να μην προκαλέσουν τη μήνη του κόσμου, πρόσθεσαν στη διάταξη, που θα ψηφίσουν μεσούσης της εβδομάδας, ότι «οι αυξήσεις αυτές δεν αφορούν τους βουλευτές». Αυτό όμως είναι πέρα για πέρα υποκριτικό, καθώς γνωρίζουν καλά ότι το Σύνταγμα υπερισχύει οποιασδήποτε τροπολογίας. Τι κι αν το ΚΚΕ δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με την αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης» και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα αρνηθούμε να εισπράξουμε την τυχόν αύξηση»; Η αύξηση θα δοθεί!

Το πράγμα είναι απλό. Για να τηρηθούν τα προσχήματα, μόλις ψηφιστεί η διάταξη, θα προσφύγει ένας συνταξιούχος βουλευτής στο λογιστήριο της Βουλής ζητώντας να αυξηθούν οι αποδοχές του, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Η προσφυγή του θα γίνει δεκτή και έτσι θα συμπαρασύρει και τους εν ενεργεία βουλευτές, που θα λαμβάνουν κάθε μήνα γύρω στα 10.000 ευρώ (σήμερα παίρνουν γύρω στα 7.000 ευρώ), συν 300 ευρώ για κάθε παρουσία τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα